Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “KISKAÇ-26” operasyonları çerçevesinde, FETÖ’ye karşı kapsamlı bir harekât gerçekleştirildi. 19 ilde düzenlenen operasyonda, toplam 34 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon illerinde gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta İki Araç Çarpıştı, Sürücüler Yaralandı! Kahramanmaraş'ta İki Araç Çarpıştı, Sürücüler Yaralandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların terör örgütlerine ve iş birlikçilerine karşı kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEM, İstihbarat ve KOM Başkanlıkları tarafından koordine edilen operasyonlarda, yakalanan şüphelilerin örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Mahrem Yapılanması” içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar ve FETÖ'nün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları belirlendi. Ayrıca, bazı şüphelilerin FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

Operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyal da ele geçirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Editör: Dilek Nur