Kahramanmaraş'ta Saldırıya Uğrayan Çobanın Zorlu Hayatı! Kahramanmaraş'ta Saldırıya Uğrayan Çobanın Zorlu Hayatı!

Kahramanmaraş'ta kirada oturan depremzedeler için beklenen müjde geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AFAD aracılığıyla süren kira yardımlarının, konutlar teslim edilene kadar devam edeceğini açıkladı. Bakan Kurum, bölgedeki vatandaşların taleplerine cevap vererek desteklerin süreceğini duyurdu.

Bakan Kurum’un Açıklamaları:

Bakan Murat Kurum, deprem bölgesindeki vatandaşların istemediği bir adımı asla zorla attırmadıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

  • “Bugüne kadar vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmadık, bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Vatandaşımız bizi nerede görmek isterse, orada olacağız."

Ayrıca, 6 Şubat depremi sonrası vatandaşlarla dayanışmanın devam edeceğini vurgulayan Kurum, "O sabah tuttuğumuz eli bırakmayacağız." diyerek, Hatay ve diğer bölgelerde de konut projelerinin süreceğini ifade etti.

Kira Yardımları Ne Zaman Bitecek?

Bakan Kurum, kira yardımlarının konutlar teslim edilene kadar süreceğini söyledi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda projelerin şekillendirildiğini ve kimsenin istemediği bir alanda zorunlu projeler yapılmadığını belirten Kurum, "Kira yardımları, evler teslim edilene kadar devam edecek." dedi.

Editör: Dilek Nur