Limitli Sneaker ve Koleksiyon Ürünlerini Pre-Order Sistemi ile Hype Merch Temin Ediyor! Limitli Sneaker ve Koleksiyon Ürünlerini Pre-Order Sistemi ile Hype Merch Temin Ediyor!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, konteyner kentlerin tahliye süreci hakkında bilgi vererek, "Şu ana kadar 1850 ailenin kalıcı konutlarına taşındığını ve 4 konteyner kentimizin faaliyetine son verdiğimizi duyurdu. Kalıcı konutların teslimiyle birlikte küçük konteyner kentlerin boşaltılması sürecine geçtik. Bu çerçevede, vatandaşlarımız büyük konteyner kentlere taşınıyor," şeklinde konuştu.

Kent genelinde toplam 55 konteyner kent kuruldu ve bu alanlarda kalan sayının azalmasıyla birlikte, kalıcı konutlara geçiş süreci hız kazandı. Vali Ünlüer, konteyner kentlerde kalan ailelerin çoğunun kiracı durumunda olduğunu ve konut statüsü arttıkça düzenli bir yaşama geçişlerinin mümkün olacağını belirtti.

Kahramanmaraş’ta yıl sonuna kadar 26 bin kalıcı konutun tamamlanması hedeflenirken, bugüne kadar 15 bin konutun kuraları çekildi, 8 bin 391 konut tamamlandı ve 5 bin 938 konutun anahtarları teslim edildi. Ayrıca, kırsal bölgelerde 12 bin köy evi yapılacak ve yıl sonuna kadar 10 bininin tamamlanması planlanıyor.

Hasene Konteyner Kent, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı ve Türkiye Hasene Vakfı tarafından kurulan ve 860 afetzedeye ev sahipliği yapan geçici barınma alanı tamamen boşaltıldı. Vakfın Kahramanmaraş sorumlusı Yusuf Sarıoğlu, konteyner kentte verilen hizmetlerin ardından vakfın destek çalışmalarına devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, vakfın Yetim Sorumlusu Gülbahar Sarıoğlu, Kahramanmaraş’ta kurulan güçlü bağların önemine vurgu yaparak, destek çalışmalarının süreceğini belirtti.

Editör: Dilek Nur