Yılın İkinci Bedelli Askerlik Zammı: 217.870 TL'ye Çıktı Yılın İkinci Bedelli Askerlik Zammı: 217.870 TL'ye Çıktı

Kahramanmaraş'ta, Anadolu Gençlik Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla, İsrail'in Refah'ta Filistinli sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliam kınandı. İsrail'in tüm ateşkes çağrılarını görmezden gelerek Refah bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadır kenti bombalaması sonucu en az 40 sivil hayatını kaybetti. Bu vahşet, kentte büyük bir tepkiye yol açtı.

STK’lar ve Vatandaşlardan Yoğun Katılım

Kahramanmaraş'taki STK’lar, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek amacıyla Esad Coşan Camii avlusunda toplandı. İkindi namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, yaklaşık 3 kilometre boyunca İsrail aleyhine sloganlar atarak ve tekbirler getirerek Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 12.43.43

Ahmet Bolat’tan Sert Açıklama

STK’lar adına konuşan Ahmet Bolat, İsrail'in Gazze'de aylardır süren soykırımının son noktası olan bu saldırıyı kınayarak, "Siyonist İsrail rejimi, dün gece Filistinli kardeşlerimizi hedef alarak çadırlarına 8 ton bomba attı. Bu barbarlık, insanlıktan uzak bir anlayışın sonucudur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze şeridinde gerçekleştirilen bu saldırı, İsrail'in anladığı tek dilin güç olduğunu bir kez daha göstermiştir. Filistin'in kahraman mücahitleri karşısında aciz kalan Siyonistler, savunmasız sivilleri hedef alarak intikam almaya çalışmıştır" dedi.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 12.43.41

Gazze İçin Dua ve Destek

Basın açıklamasının ardından, Maraşlı vatandaşlar Gazze halkı için dua etti. Ayrıca, 36 gündür devam ettirdikleri Gazze nöbetine de kararlılıkla devam edeceklerini belirttiler.

Bu protesto, Kahramanmaraş halkının Filistinli kardeşlerine olan desteğini ve İsrail’in saldırılarına karşı duyduğu tepkiyi bir kez daha gözler önüne serdi.