"Asrın felaketi" olarak adlandırılan bu olayın ardından açılan davada, biri tutuklu toplam 7 sanığın yargılanmasına Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık Ahmet Kara duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılırken, diğer sanıklar Ali K., Oğuz Y., Cengiz Y., Talat Ö., Selahattin S., ve Cahit K. mahkeme salonunda hazır bulundu.

Acılı Aileler Adalet Arayışında

Depremde anne, babası ve kardeşlerini kaybeden A. B., duruşmada yaptığı konuşmada, sadece müteahhitlerin değil, denetim yapanların ve ruhsat verenlerin de sorumlu olduğunu vurgulayarak; "Bu bina, aileme mezar oldu. Sadece müteahhit değil, denetleyenler de suçlu. Suçlu ve ihmali olan herkesin en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Bir diğer müşteki K. A. ise depremde yakınlarını kaybeden aileler olarak büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Sitenin yapımında ve denetiminde görevli olan herkes sorumludur. Bizler, 6 Şubat’tan bu yana acımızı dahi yaşayamıyoruz. Sorumluların en ağır cezayı almalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanıkların Savunmaları

Tutuklu sanık Ahmet Kara, önceki duruşmalarda kendini yeterince savunamadığını belirterek, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Aleyhime yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Sitenin yapıldığı arsa kooperatife devredildi ve burada bizim de dairemiz var. Eksik projeyi onaylatmak için çaba harcamamız mantıklı değil. Binanın ruhsata uygun yapıldığı tespit edildi. 17 aydır cezaevindeyim ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Unutulmaz Bir Tatil İçin Doğru Adres: Tatilevi.co! Unutulmaz Bir Tatil İçin Doğru Adres: Tatilevi.co!

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme Kararı ve Duruşma Tarihi

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar için "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Editör: Dilek Nur