Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde hava parçalı bulutlu, yer yer ise çok bulutlu olacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çankırı çevreleri, Ankara’nın kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Kahramanmaraş’ta Yeni Şebeke Hattı Çalışmaları: 3 Gün Trafiğe Kapalı! Kahramanmaraş’ta Yeni Şebeke Hattı Çalışmaları: 3 Gün Trafiğe Kapalı!

Yağışların Kuvvetli Olabileceği Bölgeler

Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerinden eserken, Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Editör: Dilek Nur