Murat Kurum Kahramanmaraş’ta: 'Bu Şehrin Derdini Paylaşıyoruz' Murat Kurum Kahramanmaraş’ta: 'Bu Şehrin Derdini Paylaşıyoruz'

Kahramanmaraş Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 12 saat süren duruşmaya tutuklu sanıklar, fenni mesul M.T. ve müteahhit Y.A., katıldı. Ayrıca, binanın altındaki iş yerinin iç mimarı E.D. de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşma, katılan tarafların dilekçeleriyle başladı. Mahkeme başkanı, ilgili kurumlardan gelen yazıları okuduktan sonra tanıkların dinlenmesine geçildi. Katılan taraf, inşaat mühendisi Ş.A.’yı uzman olarak mahkemeye sundu.

Bilirkişi raporuna dair tartışmalarda, mağdur ailelerin avukatları yeni bir bilirkişi raporu talep ederken, sanıkların avukatları mevcut raporun yeterli olduğunu savunarak ek rapor isteğine karşı çıktılar. Mahkeme başkanı, daha önce soruşturma izni verilmeyen 7 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandığını ve bu kişilerin yargılanacağını duyurdu.

Duruşmada sanıkların savunmaları da alındı. M.T. ve E.D., tutukluluklarının kaldırılmasını talep etti. Avukat Ersan Şen, suçluların cezasız kalmamasını, masumların da cezalandırılmamasını istedi. Ayrıca, bilirkişilere yönelik sosyal medyada başlatılan linç kampanyasına dikkat çekerek, “Bilirkişilere yapılan ithamlar kabul edilemez. Mahkeme, 31.07.2024 tarihli bilirkişi raporunu hazırlayanların duruşmada dinlenmesini istemelidir” dedi.

Bilirkişi raporunu kabul etmeyen mahkeme heyeti, yeni bir bilirkişi raporu talep etme kararı aldı. Av. Ersan Şen, mevcut raporun neden yok sayıldığını sorgulayarak, “Bilirkişilerin raporu mahkemece onaylandığı halde neden geçersiz kılınıyor?” ifadesini kullandı. Dava, 13 Aralık 2024 tarihine ertelendi.

Editör: Dilek Nur