Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat: 12 Eylül'e Kadar Trafiğe Kapatılacak! Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat: 12 Eylül'e Kadar Trafiğe Kapatılacak!

Kahramanmaraş Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanıklar binanın fenni mesulü M.T. ve iç mimar E.D. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Binanın müteahhiti Y.A. ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma, katılan vekillerin dilekçelerinin alınmasıyla başladı. Mahkeme başkanı tanıkların dinlenmesini istedi. Tanık B.N.Y., "2015 ile 2020 yılları arasında Ezgi Apartmanı'nda pastane tezgahtarı olarak çalıştım ve 2017 yılında bir tadilat yapıldığını gördüm" şeklinde ifade verdi.

Tanık Y.B. ise, "2012-2017 yılları arasında Ezgi Apartmanı'nda çalıştım ve 2017 yılında bir tadilat yapıldığını doğrulayabilirim" dedi.

Mahkeme başkanı, müşteki avukatlarının reddi hakim talebini reddetti. Binanın müteahhiti Y.A. suçlamaları reddederek savunma yaptı. Binanın fenni mesulü M.T. ve iç mimar E.D. ise tutukluluk hallerinin kaldırılmasını talep etti.

Avukat Ersan Şen, delillerin toplanması sürecinde dosyanın bilirkişide olduğunu belirterek savunma yaptı. Şen, "Bina üzerinde kolon olmadığı, perde betonla yapıldığı" ifadelerini kullandı. Avukat Mesut Çakar ise, müştekilerin sorularını dile getirmediklerini iddia ederek müteahhide ve fenni mesule yönelik eleştirilerde bulundu.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 4 Ekim tarihine erteledi. Bir sonraki duruşmada bilirkişi raporunun beklenmesi kararlaştırıldı.

Editör: Dilek Nur