Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in liderliğinde, Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası kapsamında yatırımlar tüm alanlarda artarak devam ediyor. Daha temiz ve yeşil bir çevre hedefleyen belediye, Dünya Bankası ve İller Bankası iş birliğiyle inşa edilen Kuzey İlçeler Entegre Katı Atık Tesisi projesini sürdürüyor. %95 hibe desteğiyle şehre kazandırılacak bu tesis, Afşin, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Nurhak ilçelerinin uzun süredir çözüm bekleyen katı atık sorununu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ilıca’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ilıca’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

Proje Sahasında Son Durum İncelendi

Toplam 5 ilçeye hizmet verecek olan tesisin inşaatı hızla devam ederken, proje ortaklarından Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri, Afşin’deki sahada incelemelerde bulundu. Ayrıca, Elbistan'da rehabilite edilen vahşi depolama alanı da ziyaret edilerek, çalışmaların geldiği aşama hakkında bilgi alındı. Saha ziyaretlerinin ardından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda projenin mevcut durumu ve ilerleyişi değerlendirildi.

Tesisin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki katı atık yönetimi modern ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak.

Editör: Dilek Nur