Kahramanmaraş’ta Küçük Sanayi Sitesi İçin 1.5 Milyon TL Destek! Kahramanmaraş’ta Küçük Sanayi Sitesi İçin 1.5 Milyon TL Destek!

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 15 gün önce gerçekleşen göçük, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür arzını olumsuz etkileyerek üretim faaliyetlerinin durmasına sebep oldu. Göçük sonrası EÜAŞ, kömür arzının karşılanamaması nedeniyle santralde enerji üretimini durdurma kararı aldı. Bu durum, EÜAŞ’ın geçtiğimiz günlerde hızlı bir revizyon sürecine girerek yüksek verimlilikle enerji üretmeye başladığı dönemde yaşandı. Ancak, göçük sonrası oluşan sorunlar, kamunun işlettiği Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin en az 6 ay süreyle enerji üretemeyeceği anlamına geliyor. Bu durumun kamuya olan maliyeti milyarlarca lira olarak tahmin ediliyor.

Çöllolar Kömür İşletmesi Üzerindeki Etkiler

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan ve özel bir şirket tarafından işletilen Çöllolar Kömür İşletmesi, 2011 yılı Şubat ayında meydana gelen bir göçük sonrası hala açılamadı. Bu göçükte 11 kişi toprak altında kalmıştı. Uzun süren yargı süreçlerinin ardından yaklaşık iki yıl önce Türkiye Taş Kömürüne (TKİ) devredilen Çöllolar Kömür İşletmesi’nde, yeni ocak açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Editör: Dilek Nur