Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat: 12 Eylül'e Kadar Trafiğe Kapatılacak! Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat: 12 Eylül'e Kadar Trafiğe Kapatılacak!

Kahramanmaraş Valiliği, 06.02.2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası etkilenen vatandaşlar için önemli bir duyuru yaptı. 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve noter kurasıyla konut sahibi olan vatandaşların borçlandırma işlemleri için belirlenen tarihler açıklandı. Bu kapsamda, borçlandırma işlemleri 12 Haziran 2024 - 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hak sahipleri, konutlarını becayiş yapmak istiyorlarsa noter aracılığıyla karşılıklı olarak becayişlerini gerçekleştirebilirler. Ancak bu işlem için noter tutanağının Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ibraz edilmesi gerekiyor.

7269 sayılı Kanunun 40. maddesi uyarınca, borçlandırma senedine imza atmayan hak sahiplerine konut teslim edilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, yasal süreç olan 60 günlük süre içerisinde borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahipliklerinin iptal edileceği ifade edildi.

Borçlandırma Detayları:

  • Yeni konut yapacaklar veya evini yeniden yapacaklar için konut kredisi ihale ve emanet usulüyle açılacak. Bu kredi 20 yıl vadeli ve faizsiz olarak sağlanacak.
  • Orta hasarlı konutlar için yapılacak onarım yardımı için kredi 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak verilecek.
  • Yeni işyeri yapacaklar için kredi yıllık %4 faiz oranıyla ve 10 yıl vadeli olarak sağlanacak.
  • Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş veya reşit olmayan kişiler için borçlandırma işlemleri, veli veya vasi tarafından yapılabilecek.
  • Daha önce borçlandırma işlemi yapmış olan vatandaşlar, yeniden borçlandırma işlemi yapmayacak.

Borçlandırma işlemleri, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde AFAD İl Müdürlüğünde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlık AFAD bürolarında gerçekleştirilecektir.

Ekran Goruntusu 2024 06 12 150907

Editör: Dilek Nur