Türk Kızılay’ın düzenlediği Tercih Şenliği’nde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 199’uncusu olarak başarılı bir performans sergileyen Rabia Zehra Doğan, “Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü istiyorum. Bu süreçte çok emek verdik, elimizden geleni yaptık. Türk Kızılay’ın destekleri bu süreçte yanımızda oldu” şeklinde konuştu.

Eğitim Maratonunda Öne Çıkan Başarılar

Elbistan’daki depremzede öğrenciler, yıl boyunca Türk Kızılay 100. Yıl Kütüphanesi’nin sunduğu özel eğitim programından faydalandı. Program kapsamında birebir özel dersler, etüdler ve deneme sınavları ile hazırlanan yaklaşık 80 öğrenci, YKS’de büyük bir başarı gösterdi. 10 öğrenci Türkiye sıralamasında ilk 10 bine girerken, diğer öğrenciler de hukuk, mühendislik, öğretmenlik ve eczacılık gibi hedefledikleri bölümler için yeterli puanı elde etti.

Naci Görür’den Kahramanmaraş Depremi Sonrası Kritik Çağrı! Naci Görür’den Kahramanmaraş Depremi Sonrası Kritik Çağrı!

Tercih Şenliği ve Gelecek Planları

Sınav sonuçlarının ardından düzenlenen Tercih Şenliği’nde, öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru bölümleri seçmeleri için uzman rehber öğretmenlerden destek aldı. Türk Kızılay Elbistan Şube Başkanı Mustafa Akan, depremler sonrasında eğitim desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı: “Eğitime aşırı şekilde destek verip öğrencilerimizin başarılı olması için gece geç saatlere kadar ders verdik. Bu başarıların devamını diliyoruz. MÜSİAD Başkanımız, başarılı öğrencilerimizin eğitim burslarını karşılayacak. Bu konuda Kızılay olarak arkasında duracağız” dedi.

Editör: Dilek Nur