Şehir merkezindeki rezerv alanında iş yerlerini kaybeden esnaflar için oluşturulan bu geçici çarşı, 420 geçici iş yerini barındıracak ve depremzede esnafa büyük destek sağlayacak.

Konteyner Carsi 4

Kahramanmaraş Nurhak'ta Gece Yarısı 3.5 Büyüklüğünde Deprem! Kahramanmaraş Nurhak'ta Gece Yarısı 3.5 Büyüklüğünde Deprem!

Geçici çarşıda, altyapı ve zemin hazırlıklarının yanı sıra, konteyner çarşıların kurulum çalışmaları da sürüyor. Bu süreç tamamlandığında, esnaflar yeni iş yerlerinde ticari faaliyetlerine devam edebilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, projenin önemine değinerek, “Rezerv alanı içerisinde kalan esnaflarımızın mağdur olmaması için Piazza AVM’nin batısında geçici çarşı oluşturuyoruz. 420 geçici iş yerini esnaflarımıza tahsis edeceğiz. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız ve KASKİ ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah yeni geçici çarşımız esnafımıza can suyu olacak. Esnafımızı yalnız bırakmamak için elimizden geldiğince gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni geçici çarşı, bölgedeki esnafın iş yerlerine kavuşmalarını sağlayarak ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Dilek Nur