Edinilen bilgilere göre, 31 Temmuz'da cezaevine giren ve 15 Ağustos'ta serbest bırakılan Ö.K., tahliyesinin ardından Karaelbistan Mahallesi'nde yaşayan eşi İ.G.K.'nın evine gitti. Boşanma aşamasında olan eşine yönelik uzaklaştırma kararı bulunan Ö.K., silahını çekerek tehditte bulundu.

İ.G.K., durumu derhal KADES (Kadın Destek İletişim Sistemi) uygulaması aracılığıyla jandarmaya bildirdi. Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı, olay yerine iki ekip göndererek İ.G.K.'yı güvenli bir şekilde koruma altına aldı.

Jandarma, Ö.K. ile yaklaşık dört saat süren bir müzakere gerçekleştirdi. Ö.K., Elbistan şehirlerarası otobüs terminaline giderek kiralık aracını ve silahını teslim etmeyi, ardından otobüsle il dışına çıkmayı talep etti. Jandarma, bu öneriyi kabul ederek geniş güvenlik önlemleri altında Ö.K.'yı otogara yönlendirdi.

Kahramanmaraş'ta Tır Mermer Atölyesine Girdi: Sürücü Yaralı! Kahramanmaraş'ta Tır Mermer Atölyesine Girdi: Sürücü Yaralı!

Otogara vardığında silahını teslim etmeyi reddeden Ö.K., jandarma tarafından boş bir konteynere yönlendirildi. Bu esnada silahın ateş alması sonucu Ö.K. etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak Ö.K. polis ekiplerine teslim edildi ve kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Jandarma ekiplerinin olaya müdahale şekli, büyük bir tehlikenin önüne geçti.

Editör: Dilek Nur