20 Eylül 2024'te Andırın ilçesinin Çokak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Nail Yener'in içki talebine olumsuz yanıt verdiği için Seçil G. çobana sopayla saldırmış, Melek G. de olay anını kaydetmişti. Yener’in şikayeti üzerine gözaltına alınan kardeşler, ilk duruşmada "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, Andırın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı ve Adalet Bakanlığı’nın devreye girmesi üzerine mahkeme, delillerin tam olarak toplanmadığı ve adli kontrolün yeterli olmadığı gerekçesiyle sanıkların tutuklanmasına karar verdi.
Sanıkların İfadeleri ve Mağdurun Kararlılığı
Mahkemede sanıklar pişmanlıklarını dile getirerek mağdurdan özür diledi. Melek G., suçunu kabul ederek, “Kardeşime sopayı ben verdim. Nail Yener’den özür diliyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı. Seçil G. ise, “Yanıldığımı fark ettim. Köylüm olan Nail Yener’den özür diliyorum” dedi.
Nail Yener ise, şikayetinden geri adım atmadığını belirterek, hukuki sürecin takipçisi olacağını söyledi ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi.