Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, 19 Eylül Gaziler Günü Programına Katıldı Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, 19 Eylül Gaziler Günü Programına Katıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bu önemli günde yaptığı konuşmada, "Milletimiz 15 Temmuz’da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak destan yazmıştır. Cumhuriyetimizin, milli iradenin üstünlüğü temeli üzerinde payidar olacağını, 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta düşmana bir kez daha ispatladık. Birlik hâkimiyettir, hâkimiyet milletindir" dedi.

15 Temmuz 13

15 Temmuz Anma Etkinlikleri Kahramanmaraş’ta Coşkuyla Gerçekleşti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Valilik iş birliğiyle düzenlenen anma etkinlikleri, kortej yürüyüşüyle başladı. Mehteran takımı eşliğinde meşaleler, marşlar ve dev Türk Bayrağı ile Onikişubat Parkı’ndan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yürüyen şehir protokolü ve vatandaşlar, burada anma programına katıldı.

Programda; Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı. Anma etkinliklerinde kısa film gösterimi, mehter konseri, şiir, kaside ve ilahi dinletisi ile Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

15 Temmuz 1

“252 Kardeşimiz Şehadetle Şereflendi”

Başkan Görgel, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, “Yakın tarihimizin en alçak darbe girişiminde 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, silahlarına çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize de sağlık temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz 15 Temmuz’da Destan Yazdı”

Başkan Görgel konuşmasının devamında, “Milletimiz 15 Temmuz’da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak destan yazmıştır. Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun, 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu” dedi.

“15 Temmuz’da Kahramanmaraş’ta Bir Olduk”

Başkan Görgel, “Cumhuriyetimizin, milli iradenin üstünlüğü temeli üzerinde payidar olacağını, 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta düşmana bir kez daha ispatladık. Kahramanmaraş’ın caddelerinde, sokaklarında demokrasiye sahip çıkmak için günlerce birlik içinde omuz omuza verdik. 15 Temmuz gecesi son sözü iman, yürek ve inanç belirledi. Allah milletimizi 15 Temmuz gibi imtihanlardan korusun, evlatlarımızı bizden koparmasın. Birlik hâkimiyettir, hâkimiyet milletindir” dedi.

15 Temmuz 2

Debgici: “15 Temmuz Bir Olmaktır”

Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, “15 Temmuz bir olmak demektir. Vesayete dur demektir. Kaos ortamına ve uçuruma düşürmek isteyenlerin karşısında durarak kahramanlık destanı yazmak demektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen milletimiz, kahraman kolluk kuvvetlerimizle omuz omuza vererek hainlere dur demiştir” dedi.

Vali Ünlüer: “Vatandaşlarımız Hep Devletinin Yanında Olmuştur”

Vali Mükerrem Ünlüer, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümünde, Türk halkı hainlerin saltanat sevdalarına karşı destan yazmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın çağrısı sonrası meydanlara gelen kahramanlarımız, göğsünü vatanı için siper etmiştir. Vatandaşlarımız her zaman devletinin yanında olmuştur” diye konuştu.

Editör: Dilek Nur