Kahramanmaraş’ta Korku Dolu Anlar:  5 Yaşındaki Çocuk Gölette Ölümden Döndü! Kahramanmaraş’ta Korku Dolu Anlar: 5 Yaşındaki Çocuk Gölette Ölümden Döndü!

Şehit Horoz, Pençe-Kilit Operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan temasta hayatını kaybetmişti. Şehit düşmeden önce sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Afrika'da bir su kuyusu açılmasını vasiyet etmişti.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 12.28.50

Bu anlamlı çağrıya ilk yanıt Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelirken, çeşitli sivil toplum kuruluşları da şehidin vasiyetini yerine getirerek Afrika'da su kuyuları açmaya başladı. Uluslararası Rumi Derneği, bu girişimlerden biri olarak, açılan su kuyusuna şehidin ismini verdi. Su kuyusunun açılışı, dualar ve Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 12.28.52

Uluslararası Rumi Derneği Kahramanmaraş Dernek Başkanı Aslı Torun, şehit Mehmet Ali Horoz adına Afrika'da su kuyusu açılmasına vesile olan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Bu proje, hem şehidin anısını yaşatmak hem de ihtiyaç sahiplerine temiz su ulaştırmak amacıyla hayata geçirildi.

Editör: Dilek Nur