Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde arama-tarama faaliyeti sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti, Kahramanmaraşlı hayırseverlerin desteğiyle hayat buldu. Horoz'un sosyal medya üzerinden yaptığı "Şehit olursam, Afrika'da adıma su kuyusu açılsın" isteği, İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nin öncülüğünde faaliyet gösteriyor. Şehidin adına Afrika'nın Mali'nin Segou/Markala bilgileri açılan su kuyusu, yaklaşık 450 kişinin temiz su ihtiyacını karşılayacak.

Modern Mutfak Tasarımında Decus Kitchen Farkı Modern Mutfak Tasarımında Decus Kitchen Farkı

Whatsapp Image 2024 10 15 At 12.00.15

Proje, Kahramanmaraş'tan bağışçılar ve gönüllülerin destekleriyle hayata geçirildi. İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Bülbül, anlamlı başarıda emeği geçen tüm hayırseverlere diyerek, "Şehitlerimiz için yapılan bu hayır projeleri, hem onun aziz hatırasını yaşatıyor hem de ihtiyaç sahiplerine umut ışığı oluyor" dedi.

Whatsapp Image 2024 10 15 At 12.00.15 (2)

Açılan su kuyusu, şehit Mehmet Ali Horoz'un vasiyetini yerine getirirken, Maraşlıların dayanışma ruhu bir kez daha ortaya çıktı. Hem bölgedeki temiz suya artış artışı hem de bir şehrin anısını yaşatan bu adım anlamlı, yardımlaşmanın sınırlarını aştığını gözler önünde seriyor.

Editör: Dilek Nur