Pençe-Kilit Operasyonunda terör saldırısı sonucu Kahramanmaraşlı Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit oldu. Hakkari Çukurca’da görev yapan ve operasyonlar kapsamında Kuzey Irak’ta bulunan Mehmet Ali Horoz’un şehadet haberi, ailesine yetkililer tarafından bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliği'nden Açıklama

Kahramanmaraş’ta 5 Büyüklüğünde Deprem: Bakan Yerlikaya'dan İlk Açıklama Kahramanmaraş’ta 5 Büyüklüğünde Deprem: Bakan Yerlikaya'dan İlk Açıklama

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş Onikişubat nüfusuna kayıtlı P.Asb.Çvş. Mehmet Ali HOROZ, 21 Haziran 2024 tarihinde şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Pençe – Kilit operasyonu bölgesinde arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta şehit düşen Kahramanmaraşlı Mehmetçik Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz için taziye mesajı yayımladı. Başkan Fırat Görgel mesajında, “Bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan hemşehrimiz P. Asb. Çvş. Mehmet Ali Horoz’a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Şehidimize Son Görev

Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un cenazesi, yarın Hasancıklı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hasancıklı Mezarlığı’na defnedilecek. Şehidimizin ailesi ve yakınları, bu acı haberi derin bir üzüntüyle karşılarken, Kahramanmaraş halkı da şehidimize veda etmek üzere bir araya gelecek.

Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Editör: Dilek Nur