Başkonuş Yaylası, doğal güzellikleri ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Yayla, Yenicekale, Topçalı, Suluyayla, Avgasır, Rahmacılar ve Saygılı mahallelerinin sınırlarında yer alıyor ve toplamda 11.100 metrelik bir parkura sahip. Yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla çevrili olan Eko Turizm alanı, çeşitli endemik bitki türlerine ev sahipliği yaparak doğaseverleri kendine çekiyor.

Doğal yapısıyla geyiklerin ve kuşların yaşam alanı olan Başkonuş Yaylası, yöreye özgü bitki çeşitliliği ile de tanınıyor. Ekoturizm alanında tatilciler, bungalov evler, çadırlar, karavanlar ve otellerde konaklama imkanına sahip. Ayrıca yaylada doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekme imkanları da bulunuyor.

Başkonuş Yaylası Genel Müdürü Mustafa İşbilir, yayla hakkında şu bilgileri verdi: "Başkonuş Yaylası, eşsiz doğası ve zengin bitki örtüsüyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Yaylamızda doğayla iç içe bir şekilde eko turizm alanımızı geliştirdik. Ziyaretçilerimiz, ahşap basamaklardan oluşan yürüyüş yollarında doğanın tadını çıkarabilirler. Ayrıca yaylamızda çocuklar için oyun alanları, hijyenik bir lokanta ve ailelerin keyifle vakit geçirebileceği özel alanlar bulunmaktadır."

Başkonuş Yaylası, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir ekoturizm destinasyonu olarak bölge turizmine önemli katkılar sağlıyor. Turistler burada doğanın huzur verici atmosferinde dinlenme fırsatı bulurken, doğal yaşamı ve endemik bitki çeşitliliğini keşfetme şansını elde ediyor.

Kahramanmaraş'ta Bisiklet Yolu Çevresinde Çıkan Yangın Paniğe Yol Açtı! Kahramanmaraş'ta Bisiklet Yolu Çevresinde Çıkan Yangın Paniğe Yol Açtı!

Başkonuş Yaylası'nda geçireceğiniz bir tatil, doğayla iç içe olmanın ve ekoturizmin keyfini çıkarmanın en güzel yollarından biri. Bu yaz, Başkonuş Yaylası'nın serin ve huzurlu ortamında doğanın tadını çıkarın.