KASKİ koordinesinde yürütülen bu proje kapsamında, bölgeye yaklaşık 7 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı kazandırılacak.

Altyapı Yatırımları ve Deprem Sonrası Çalışmalar

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası için kapsamlı yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından altyapı alanında geniş çaplı bir seferberlik başlattı. Depremler sonrası hasar gören altyapı hatları yenilenirken, yeni yerleşim yerlerine de modern içmesuyu şebekeleri kazandırılıyor. Şehirdeki altyapıyı en az 100 yıllık projeksiyonla ele alan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Hacıibrahimuşağı Mahallesi’ne de önemli bir yatırım gerçekleştiriyor.

Yatırım ve Projeler

Depremde şebeke hatları ciddi hasar gören Hacıibrahimuşağı Mahallesi’ne, toplamda 7,5 milyon TL’lik bir yatırımla yaklaşık 7 kilometrelik yeni içmesuyu hattı inşa ediliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar tamamlandığında, mahalledeki içmesuyu sorunu çözüme kavuşturulacak. Bu yatırımla birlikte, bölgenin içmesuyu altyapısı daha modern ve sağlıklı bir hale gelecek.

Kahramanmaraş'ta Dereceye Giren öğrencilere 10 Bin Lira Destek! Kahramanmaraş'ta Dereceye Giren öğrencilere 10 Bin Lira Destek!

Kaski 4-1

Kahramanmaraş’ın Altyapı Projeleri

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, modern ve sağlıklı altyapı yatırımlarının artarak devam edeceği belirtildi. 11 ilçede sürdürülmekte olan projelerle, yerleşim yerlerinin altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Bu kapsamlı projeler, şehrin gelecekteki su ihtiyacını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Editör: Dilek Nur