Konutlarını başkalarıyla değiştirmek isteyen hak sahiplerinin, noter aracılığıyla karşılıklı anlaşma sağlamaları ve bu anlaşmayı noter tutanağı ile Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne sunmaları gerekmektedir. Borçlandırma işlemleri, 7269 sayılı Kanun'un 40. maddesine uygun olarak yapılacak ve borçlandırma senedine imza atmayan hak sahiplerine konut teslim edilmeyecektir.

Valilikten Yapılan Açıklama

Kahramanmaraş Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri aktardı:

“06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem sonrası, 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olarak belirlenen ve noter kurası ile konut tahsisi yapılan vatandaşlarımızın borçlandırma işlemleri 12 Haziran 2024 ile 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Konutlarını başkalarıyla değiştirmek isteyen hak sahipleri, noter aracılığıyla anlaşma sağlamalı ve noter tutanağını Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne sunmalıdır.”

Tavşantepe Muhtarı Mustafa Kabak, Mahalle Halkının Gönlünü Fethetti Tavşantepe Muhtarı Mustafa Kabak, Mahalle Halkının Gönlünü Fethetti

Kredilendirme ve Yardımlar

Konut tahsis edilen vatandaşlar için borçlandırma işlemleri, 7269 sayılı Kanun'un 40. maddesi doğrultusunda yapılacaktır. Borçlandırma senedine imza atmayan hak sahiplerine konut teslimi yapılmayacaktır. Ayrıca, 60 gün içinde borçlandırma işlemlerini tamamlamayan hak sahiplerinin hakları iptal edilecektir.

Yeni konut yapımı veya Evini Yapana Yardım programı kapsamında yapılacak konutlar için, 20 yıl vadeli ve faizsiz kredi verilecektir. Orta hasarlı konutların onarımı için ise, 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi sağlanacaktır. Yeni işyerleri yapılacak hak sahipleri için yıllık %4 faizli ve 10 yıl vadeli kredi imkanı sunulacaktır.

Reşit olmayan ve ebeveynleri vefat etmiş kişiler için, borçlandırma işlemleri velisi veya vasisi tarafından yapılabilecektir. Daha önce borçlandırma işlemi tamamlamış vatandaşların ise tekrar borçlandırma yapmaları gerekmeyecektir.

Editör: Dilek Nur