Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 825 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen projeler, Türkoğlu Atıksu Arıtma Tesisi’nde düzenlenen törenle açıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra milletvekilleri, ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışı yapılan projeler arasında Atıksu Arıtma Tesisi 2. Etap çalışması, altyapı ve yol yatırımları, 4 yeni köprü, Şerife Tansel Taziye Evi’nin yenilenmesi ve Katı Atık Transfer İstasyonu yer aldı.

“İlçe Tarihinin En Büyük Altyapı Yatırımı”
Başkan Görgel, Türkoğlu’nun en büyük eksiklerinden birinin altyapı olduğunu belirterek iki yılda kapsamlı bir seferberlik başlatıldığını söyledi. İlçe merkezinde 215 kilometreyi aşan içme suyu hattının inşa edildiğini ve yeni depolarla modern bir su iletim sisteminin kurulduğunu aktardı.
Bu yatırımların maliyetinin 300 milyon TL’yi aştığını ifade eden Görgel, atıksu arıtma tesisine yapılan 2. etap ilavesiyle ilçedeki atık suların uluslararası standartlarda arıtıldığını vurguladı.

23 Ayda 245 Milyon TL’lik Yol Yatırımı
Altyapı çalışmalarının ardından üstyapıya geçildiğini kaydeden Görgel, 23 ayda 245 milyon TL’lik yol yatırımının tamamlandığını açıkladı. Bu kapsamda 40 kilometre asfalt ile 25 bin metrekare parke ve bazalt uygulaması yapıldı.
Şekeroba, Kırmakaya ve Yeşilyöre mahallelerine kazandırılan toplam 4 köprünün maliyetinin ise 20 milyon TL’yi geçtiği bildirildi.

Sosyal ve Çevresel Yatırımlar
Şerife Tansel Taziye Evi’nin deprem hasarının giderilerek yeniden hizmete açıldığı, alt katta taziye alanı, üst katta ise Kur’an kursunun faaliyete başladığı belirtildi.
Katı Atık Transfer İstasyonu sayesinde çöplerin Aksu’daki tesislere daha verimli taşındığı ve ilçe belediyesinin yakıt maliyetlerinde tasarruf sağladığı ifade edildi.

Başkan Görgel ayrıca gençlere halı saha, çiftçilere fide ve fidan desteği, ihtiyaç sahiplerine ise artırılmış sosyal yardımlar sağlandığını açıkladı.




