6 Eylül 2024 akşamı saat 19.00’da meydana gelen olayın, şirkete ait deponun önünde gerçekleştiği belirtilse de, şirketin bu olayla bir ilgisi bulunmadığı ifade edildi.

Danıştı Metal’in açıklamasında, "Öncelikle vefat eden hemşerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Olayın bir ölümle sonuçlanmış olması bizleri derinden üzmektedir. Olayda dahli olan herkesin adalet önünde hesap vermesi, kamu ve vicdanımız adına büyük önem taşımaktadır. Güvenlik güçlerimize ulaştığımız tüm bilgi ve belgeleri, görüntüleri eksiksiz olarak sunduk ve soruşturma sürecinde her türlü desteği vermekteyiz" denildi.

Açıklamada, firmanın deposunun yeni yapıldığı için olay öncesinde kamera sisteminin bulunmadığı, kamera sisteminin 10 Eylül'de takıldığı belirtildi. Ayrıca, Mesut Kazancı’nın ölümüne neden olan G.A.I.’nın şirketle herhangi bir ilgisinin bulunmadığı vurgulandı.

Firma, basında ve sosyal medyada yayılan, şirketin olayı örtbas etmeye çalıştığına dair iddiaları reddetti. "Olayı öğrendiğimiz ilk andan itibaren güvenlik güçleri ile şeffaf bir şekilde çalışarak olayın aydınlatılması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadesinde bulunuldu. Danıştı Metal, olayın şirketin dışında gelişen ve çalışana dahi bağlı olmayan bir durum olduğunu belirterek, "Sadece su istedi diye bir insana saldırı ve ölümüne neden olunduğu iddiaları akıl tutulmasıdır" dedi.

Kahramanmaraş'ta Eğitim Camiasının Değerli İsmi Mehmet Dalkıran Vefat Etti Kahramanmaraş'ta Eğitim Camiasının Değerli İsmi Mehmet Dalkıran Vefat Etti

Açıklamada, adaletin herkese eşit mesafede olması gerektiği vurgulanarak, "Olayın başlangıç ve gelişmesi ile ilgili emniyet güçleri gerekli tahkikatları yürütmüştür. Adaletin tecelli etmesi için tüm sürecin şeffaf olarak yürütülmesini sağlamak için çalışıyoruz" denildi.

Editör: Dilek Nur