Kahramanmaraş'ta Yeni İçmesuyu Hattı Çalışmaları Sürüyor: 3,6 Milyon TL’lik Yatırım! Kahramanmaraş'ta Yeni İçmesuyu Hattı Çalışmaları Sürüyor: 3,6 Milyon TL’lik Yatırım!

Proje kapsamında şehirdeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi hedefleniyor. Bu amaçla, şehir merkezine 450 kilometre kanalizasyon, 520 kilometre içme suyu ve 40 kilometre yağmur suyu hattı inşa edilecek. Ayrıca, iki içme suyu deposu da yenilenecek. Toplamda 6 milyar TL’lik bütçeyle gerçekleştirilecek bu projeyle, altyapının modernize edilmesi ve dayanıklılığının artırılması amaçlanıyor.

Projenin ilerlemesi ve yeni etapların planlanması için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. KASKİ, İlbank ve projede görevli müşavir firma yetkilileri, katılımcılara projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Kahramanmaraş’a sağlanan 12 milyar TL’lik kaynak sayesinde hem eski altyapı hatları yenileniyor hem de yeni yerleşim alanlarına gerekli altyapı hizmetleri sunuluyor. Projenin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından, şebeke hatlarının imalatına başlanacak ve şehrin altyapısı modern standartlara kavuşturulacak.

Editör: Dilek Nur