Kahramanmaraş’ta Yeniden Yapılan Camiler Mukarnas Sanatıyla Süslendi Kahramanmaraş’ta Yeniden Yapılan Camiler Mukarnas Sanatıyla Süslendi

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye genelinde il jandarma komutanlıklarında yeni atamalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nda da önemli bir değişiklik yapıldı. Görevdeki Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan’ın yerine, Muğla İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Ali Gemalmaz atandı.

Tuğgeneral Ali Gemalmaz: Kimdir?

Tuğgeneral Ali Gemalmaz, 1971 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamlayan Gemalmaz, 1985 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni kazanarak askeri kariyerine ilk adımını attı. 1989 yılında liseden mezun olan Gemalmaz, eğitimine Kara Harp Okulu'nda devam etti ve 30 Ağustos 1993 tarihinde Teğmen rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladı.

Askeri kariyerinde pek çok önemli görev üstlenen ve başarılı bir grafik çizen Gemalmaz, Tuğgeneral rütbesine terfi ederek, ülkenin farklı bölgelerinde çeşitli komuta görevlerinde bulundu. Son olarak Muğla İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Ali Gemalmaz, şimdi Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı olarak göreve başladı.

Ebru Gemalmaz ile evli olan Tuğgeneral Ali Gemalmaz, bir çocuk babasıdır ve meslek hayatındaki disiplin ve kararlılığıyla tanınmaktadır.

Editör: Dilek Nur