Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ), Türk şiirinin önemli isimlerinden Şair-Yazar Bahaettin Karakoç’u anmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. KİÜ Kent Hafızası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Karakoç’un şiirleri seslendirilerek hayatına dair önemli anılar paylaşıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, sanatın toplumsal önemine vurgu yaparak Karakoç’un Türk şiirinin abidevi şahsiyetlerinden biri olduğunu belirtti. Rektör Bakan, üniversitenin böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sanatın, bireyin kendini ifade etme şekli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Bakan, “Sanatçılık, büyük anlamları birkaç kelimeye sığdırmaktır. Geleceğimizi şekillendiren gençlerimizi yetiştirmek, aslında en büyük sanatkarlık kendimizi doğru tanımak ve işlemekle başlar,” dedi.

Kahramanmaraş'ta Engelsiz Yaşam Merkezi'nde EKPSS İçin Ücretsiz Destek Başladı Kahramanmaraş'ta Engelsiz Yaşam Merkezi'nde EKPSS İçin Ücretsiz Destek Başladı

4 (1)-1

“Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” ve Bahaettin Karakoç’un Anısı

Prof. Dr. Bakan, Karakoç’un “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” adlı şiirine atıfta bulunarak, şairle olan bir anısını katılımcılarla paylaştı. Karakoç’un anısının yaşatılması amacıyla Avşar Kampüsü’ne dikilen ıhlamur ağaçlarının halen orada bulunduğunu belirtti ve bu vesileyle kendisini rahmetle andı.

Şairin Eserleri ve Panel Sunumlarıyla Dolu Dolu Bir Program

Anma etkinliği, Dr. Öğr. Üyesi Ummahan Nerkiz’in Karakoç’un hayatını anlattığı takdimle devam etti. Ardından, şairler tarafından Karakoç’un eserleri okundu. Şair Teyfik Karadaş “Aşk,” Şair Hanifi Yılmaz “Elif,” Celalettin Kurt “Kepez” ve Yaşar Şakalar “Sebebim Sensin” isimli şiirleri seslendirdi.

Programın panel bölümünde, Bahaettin Karakoç’un hayatı ve eserleri yakın çevresi tarafından detaylarıyla anlatıldı. Şair Yasin Mortaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Oğuz Karakoç “Babam ve Ben,” İbrahim Gülsu “Bahaettin Karakoç’tan Hatıralar” ve Dr. Mustafa Kök “Bahaettin Karakoç ve Dolunay Hareketi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Sanatçılara Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi

Etkinlik, Celalettin Kurt’un Bahaettin Karakoç’un güftelerinden bestelediği eserleri seslendirmesiyle son buldu. Programın sonunda, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan tarafından, etkinliğe katkıda bulunan şair ve yazarlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Editör: Haber46 46