Deprem Uzmanı Baki: 'Kahramanmaraş’ta 6 Büyüklüğünde Artçı Bekleniyor!' Deprem Uzmanı Baki: 'Kahramanmaraş’ta 6 Büyüklüğünde Artçı Bekleniyor!'

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ILS cihazının kurulumu ve gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Kirişci, Eylül ayında yapılacak montaj ve uçuş kontrol testlerinin ardından cihazın faaliyete geçeceğini belirtti. Bu gelişme, Kahramanmaraş Havalimanı'nın yıllardır beklenen teknolojik iyileşmelerinden biri olarak büyük önem taşıyor.

CVOR Cihazı Yerini DVOR Cihazına Bıraktı

Ayrıca, havalimanında bulunan eski CVOR (VHF Omnidirectional Range) cihazı, daha hassas ve çevresel etkilere karşı daha dayanıklı olan DVOR (Doppler VHF Omnidirectional Range) cihazıyla değiştirildi. Bu yenilikle birlikte, uçaklara yön bilgisi sağlama işlemleri daha güvenilir ve doğru bir şekilde gerçekleştirilecek. DVOR cihazının uçuş kontrol testlerine başlandığı ve sistemin daha verimli çalışması için gerekli tüm adımların atıldığı belirtildi.

Editör: Dilek Nur