Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 20 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen bu fuarın, kent için hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 9 Ağustos'ta kapılarını açan fuar, şehrin sosyo-ekonomik yapısına önemli katkılar sağladı.

Depremzede Esnafa Can Suyu Oldu

Başkan Görgel, fuarın sadece bir kültürel etkinlik olmadığını, aynı zamanda depremzede esnafa da destek olduğunu belirtti. 170 esnafın katıldığı fuarda, esnaf için özel satış alanları oluşturuldu ve bu sayede ekonomik açıdan zor durumda olan birçok esnafa can suyu sağlandı.

Bölgenin En Büyük Fuarı

Görgel, "Kentimiz, 6 Şubat depremleri sonrasında büyük bir acı yaşadı. Ancak inşa ve ihya çalışmalarımız sürerken, vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlere de devam ediyoruz. Ağustos fuarı da bu çabanın en önemli parçalarından biriydi. İlk on gün içerisinde 400 bini aşkın vatandaşımız fuarımızı ziyaret etti. Bu, fuarın bölgenin en büyük etkinliklerinden biri olduğunu gösteriyor," dedi.

Fuar 5

Sosyal Medya ve Tanıtım

Fuar, sadece Kahramanmaraş’tan değil, çevre illerden de yoğun ilgi gördü. Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesi olan kişiler de fuara katılarak, şehrin tanıtımına katkıda bulundu. Fuar, şehrin kültürel ve sosyal hayatını canlandırmanın yanı sıra, bölgenin tanıtımında da önemli bir rol oynadı.

Fuar 3-2

Şehir İçin Bir Nefes

Görgel, fuarın şehre adeta bir nefes olduğunu belirterek, "Şehrimizin altyapı çalışmalarını sürdürürken, sosyal ve kültürel etkinliklerle de vatandaşlarımıza moral kaynağı olmayı hedefliyoruz. Fuarın gördüğü yoğun ilgi, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor," diye ekledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin dörtte birinin yok olmasına rağmen, hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarıyla şehri yeniden ayağa kaldırma çabalarını sürdürürken, bu tür kültürel etkinliklerle halkın moralini yüksek tutmayı amaçlıyor.