Balta, DSİ'nin başlattığı kampanya kapsamında suyun sadece %10'unun elektrik üretiminde kullanıldığını belirterek, evlerde elektrikli cihazlar ve ışıkların kapatılmasının hem elektrik tasarrufu sağlayacağını hem de su israfının önüne geçeceğini vurguladı.

Su Kaynaklarının Korunması İçin Alınması Gereken Önlemler

Balta, su kaynaklarının korunması için evsel atık yağların, son tüketim tarihi geçmiş ilaçların ve kimyasal maddelerin lavabo veya tuvaletlere dökülmemesi gerektiğini belirtti. Her bireyin su kullanımında ölçülü davranarak su kaynaklarını koruyabileceğine dikkat çeken Balta, suyun sanal bir kaynak olduğunu hatırlatarak, birçok ürünün üretim sürecinde harcanan su miktarına dikkat çekti.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 21.52.47

Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği'nden İstiklalspor'a Yeni Sezon Desteği Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği'nden İstiklalspor'a Yeni Sezon Desteği

Üretim Sürecinde Su Tüketimi

Örneğin, bir kot pantolon üretmek için 10 bin litre suyun harcandığını belirten Balta, hayatın her alanında yapılacak tasarruflarla su kaynaklarının korunabileceğini dile getirdi. Bu, su tasarrufunun sadece günlük kullanımda değil, aynı zamanda üretim süreçlerinde de ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Ağaç Dikmenin Önemi

Balta, ağaç dikmenin su kaynaklarını korumanın etkili yollarından biri olduğunu söyleyerek, ağaç dikiminin küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ağaç dikmenin sel felaketleri riskini azaltacağını ve daha temiz su kaynaklarına sahip olunmasını destekleyeceğini belirtti. Ağaçlar, toprağın su tutma kapasitesini artırarak su kaynaklarının korunmasına yardımcı olur.

Toplumun Sorumluluğu

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, su kaynaklarının korunması ve tasarrufu konusunda her bireye büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Su kaynaklarının verimli kullanımı ve korunması, sürdürülebilir bir gelecek için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesiyle mümkün olacaktır.