Boğaz Manzarasında Unutulmaz Lezzetlerin Adresi Aya Fish Lounge Boğaz Manzarasında Unutulmaz Lezzetlerin Adresi Aya Fish Lounge

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan acı olaylar silsilesine bir yenisi eklendi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde anne ve babasını kaybeden 26 yaşındaki Merve Ateş, yaralı olarak kurtarıldığı hastanede kayboldu. Merve’nin cesedine, 20 ay sonra ulaşıldı. Cesedin, "Yağmur Uçmaz" adıyla defnedildiği, DNA eşleşmesi ile tespit edildi.

Deprem ve Kaybolanlar

Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 ilde büyük yıkıma yol açarak 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Merve Ateş, depremin ardından yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, ancak sonrasında kendisinden haber alınamamıştı. Merve’nin ablası İlknur Karaca, İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan arama komisyonu tarafından bilgilendirildi ve Merve’nin cesedinin DNA testleri ile belirlendiğini öğrendi.

Aile ve Acı

Merve Ateş’in ailesi, 20 ay boyunca onu sağ olarak aradı. Ablası Karaca, kardeşinin durumu ile ilgili üzüntüsünü dile getirerek, "20 aydır sağ olarak ararken, öldüğünü duymak; bir kez daha yıkıldık," dedi. Merve’nin hastaneye teslim edilmesinin ardından, 8 Şubat’ta ölü olarak defnedildiği öğrenildi. Karaca, kesin bir bilgi almak için mezarın açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını talep etti.

Kayıp Yakınları İçin Umut

Kahramanmaraş depremlerinde kaybolan diğer kişilerin aileleri de benzer bir belirsizlik yaşıyor. Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK), şu an itibariyle 142 kayıp kişi için ailelerin arayışını sürdüğünü aktarıyor. Deprem sonrası yanlış isimlerle defnedilen cenazelerin varlığı, ailelerin yaşadığı acıyı derinleştiriyor.

Editör: Dilek Nur