Bursa'da bulunan 95 kilometrelik bir fay hattının varlığına dikkat çeken deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara bölgesindeki deprem riskine dair önemli uyarılarda bulundu. Ersoy, ülkedeki deprem tehlikesinin özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndan kaynaklandığını ve bu fay hattının Bingöl Karlıova'dan başlayarak İzmit Körfezi'ne, Marmara Denizi'nin kuzeyine ve Saroz Körfezi'ne kadar uzandığını belirtti. Ayrıca, fayın Bolu'dan itibaren dallandığını ve güneye doğru uzanan kollarının olduğunu vurguladı.
Bölgedeki göllerin çevresinde de birçok fay hattının varlığına işaret eden Ersoy, geçmişte güney kolda önemli depremlerin meydana geldiğini ifade etti. Son zamanlarda yapılan çalışmalar sonucunda Bursa'nın Yenişehir ile Kayapa bölgeleri arasında 95 kilometre uzunluğunda yeni bir fay hattının tespit edildiğini açıklayan Ersoy, bu durumun bölgedeki deprem riskini artırdığını belirtti.
Ersoy, "Depremler sık sık tekrar ediyorsa o zaman artık o büyük İstanbul ya da büyük Marmara depremi yakınlaştı mı?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi ve bu depremin 7 üzerinde olacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde deprem beklenebileceğini, özellikle Ege bölgesinde depremlerin olabileceğini söyledi.
Şükrü Ersoy, "6 Şubat depremi 11 ilde etkilemişti ama bu bölgede yeniden deprem olur mu?" sorusuna ise Hatay'dan Kahramanmaraş'a, Adıyaman'a doğru giden 300 km'lik hat boyunca büyük bir depremi uzun süre beklemeyeceğini ancak bu bölgelerin komşu alanlarının riskli olabileceğini ifade etti. Gerilim transferi olabileceğini belirten Ersoy, Malatya ve Adana'nın kuzeyindeki fay zonlarında depremlerin olabileceğini sözlerine ekledi.