Bu alanlar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilecek ve yeni yerleşim alanları olarak kullanılacak. Ayrıca, dönüşüm kapsamında 59 ilde 282 alan, 38 ilde 184 dönüşüm ve geliştirme proje alanı, 11 ilde ise 21 yenilenebilir alan ilan edildi.

Türkiye genelinde, 1 milyonu aşkın bağımsız birimin risk durumunu belirlemek için üniversiteler, kamu kurumları, STK'lar ve yapı denetim firmalarından oluşan toplam 1571 kurum ve kuruluş çalışıyor. Bugüne kadar dönüşüm kapsamına alınan bağımsız birim sayısı 2 milyon 223 bine ulaştı.

İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyası ile konut sahiplerine destek sağlanıyor. Bu kampanya çerçevesinde 1,8 milyar lira tutarında destek sağlanarak toplam 1515 bağımsız birim için yardım yapılmıştır. Destek, hibe, kredi ve tahliye yardımı olarak sağlanmakta; 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği verilerek toplamda 1,5 milyon liraya kadar katkı sağlanıyor.

Kahramanmaraş'ta Yağış ve Buzlanma Önlemleri: Ekipler Sahada! Kahramanmaraş'ta Yağış ve Buzlanma Önlemleri: Ekipler Sahada!

Ayrıca, kentsel dönüşüm stratejileri zorunlu hale getirilecek ve olası Marmara depremine karşı yapı stoku hızla yenilenecek. Türkiye genelinde kentsel dönüşümün sürdürülebilirliği ve takibi için bilgi sistemleri geliştirilirken, İstanbul'da "Yarısı Bizden" kampanyası devam edecek. Amaç, riskli yapıların güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürülmesi olarak belirlenmiştir.

Editör: Dilek Nur