Hoogerbeets, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mart ayının ilk haftasında Dünya, Merkür ve Satürn gezegenlerinin yakınlaşacağını ve bu durumun büyük depremlere yol açabileceğini belirtti. Özellikle 2 Mart tarihinde, bu gezegenler arasında kritik bir kavuşum olacağını vurgulayan Hoogerbeets, bu süreçte 7'nin üzerinde şiddetli sismik olayların olabileceği uyarısında bulundu.

Ancak, Frank Hoogerbeets'in önceki tahminleri genellikle tutmamış ve eleştirilere maruz kalmıştı. Örneğin, 2019 yılında yapmış olduğu büyük deprem tahminleri gerçekleşmemiş ve bu tahminlerinin ardından hızla sosyal medya hesaplarından silinmişti. Aynı şekilde, Türkiye için yaptığı önceki tahminler de tutarsızlık göstermişti.

Unutulmaz Bir Tatil İçin Doğru Adres: Tatilevi.co! Unutulmaz Bir Tatil İçin Doğru Adres: Tatilevi.co!

Hoogerbeets'in bu tür tahminlerinin bilimsel bir temele dayanmadığı ve genellikle rastlantısal olduğu ifade ediliyor. Jeoloji ve seismoloji uzmanları, deprem tahminlemelerinin bu şekilde spekülatif yaklaşımlarla değil, bilimsel verilere dayalı olarak yapılması gerektiğini vurguluyorlar.

Bu bağlamda, Türkiye'deki deprem riski sürekli olarak takip edilmekte ve resmi makamlar tarafından gerekli bilimsel analizlerle kamuoyuna duyurulmaktadır. Herhangi bir deprem uyarısı veya tahmini için yetkililerin açıklamaları dikkate alınmalı ve panik yaratıcı spekülasyonlardan kaçınılmalıdır.

Editör: Dilek Nur