Deprem sonrası yürütülen adli süreçte, Furkan Apartmanı’nın yıkımına ilişkin sorumlulukların tespit edilmesi amacıyla çok sayıda bilirkişi raporu hazırlanmış, kolon kesilmesi iddiaları soruşturmanın merkezinde yer almıştı. Bu kapsamda daha önce görülen davada, statik mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş, kolon kesilmesine ilişkin yeni suç duyuruları yapılmıştı.
Bu suç duyuruları doğrultusunda Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından apartmanın giriş katında faaliyet gösteren otomobil bayisine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanmış; Coşkun Şahin ve Ömer Şahin hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
Son olarak dosyada adı geçen ve uzun süredir firari durumda bulunan Hasan Hüseyin S., güvenlik güçlerince yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklama kararı, deprem davalarında sorumluların tek tek yargı önüne çıkarılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Furkan Apartmanı davasında yargı sürecinin, yeni tutuklamayla birlikte genişleyerek devam etmesi bekleniyor.




