2025 yılı Haziran ayında da iş cinayetleri kara bir tablo çizdi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye genelinde en az 164 işçi, Kahramanmaraş’ta ise 4 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Rapor, iş güvenliğindeki yetersizlikleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş’a Su Müjdesi: 1 Ağustos’ta Test Başlıyor
Kahramanmaraş’a Su Müjdesi: 1 Ağustos’ta Test Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta yaşanan can kayıpları, inşaat, tarım ve taşımacılık sektörlerinde meydana geldi. İş güvenliği tedbirlerinin yeterince uygulanmadığı bu alanlarda ölümlerin “önlenebilir” olduğu vurgulandı. Rapor, çocuk ve yaşlı işçilerin yanı sıra göçmenlerin de ciddi risk altında olduğunu ortaya koydu.

Uzmanlar, iş cinayetlerinin durdurulabilmesi için daha etkili denetimlerin yapılması, caydırıcı cezaların artırılması ve çalışanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.