Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdi. İran devlet televizyonunun haberine göre, saldırı, Heniyye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim töreni için bulunduğu konuta gerçekleştirildi. Saldırıda Heniyye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği bildirildi.

Yurt Genelinde 3 Gün Sürecek Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor! Yurt Genelinde 3 Gün Sürecek Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor!

Saldırının Detayları ve İsrail'in Yorumları

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, saldırının havadan atılan bir mermi ile yapıldığını duyurdu. İsrail ordusu, saldırıyla ilgili yorum yapmayı reddetti. İsrail Ordu Sözcülüğü, "Heniyye'nin Tahran'da düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü doğruluyor musunuz?" sorusuna, "Bu konuda yorum yapmıyoruz." şeklinde cevap verdi.

Heniyye'nin Önceki Olayları ve Ailesinin Kaybı

İsmail Heniyye, daha önce İsrail'in Ramazan Bayramı sırasında Gazze'deki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda üç oğlunu ve dört torununu kaybetmişti. Heniyye, bu olaydan sonra, çocuklarının Gazze'den ayrılmadığını ve Kudüs'ün kurtuluşu için hayatlarını feda ettiğini açıklamıştı. Ayrıca, saldırıda yaralanan torunu Melek Heniyye'nin de hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Heniyye'nin Hamas'taki Rolü

İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

Editör: Dilek Nur