Yemekte ne var sorusunun cevabı Fırında nuar ise et dananın neresindendir?
Sorunun cevabı aşağıda... Fırınd Nuar tarifi vererek başlayalım önce. Daha sonra cevabı okuaybilirsiniz...
Fırında Nuar Tarifi
Eti ve etli yemekleri sürekli tercih edenler için etin en güzel kısmından olan nuar tarifleri çok güzel lezzetlerdendir. Fakat babalarımızın özellikle tercih ettiği nuarın her çeşit yapılış yemekleri bulunmaktadır. Annelerin nuar yapımların da kullandıkları baharat ve soslarla lezzetlendirilmekteydi. Genellikle nuar yapılan evlerde güzel bir akşam yemeği var demektir. Besleyici ve protein dolu bir öğün oluşturan nuar bol kaşarlı servis edilmektedir. Kaşarın sıcak olması da özellikle aranan bir detaydır.
1 Adet Patates
1 Adet Domates
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Havuç
Kaşar Peyniri ( İsteğe göre bir paket ya da daha fazla )
Hazırlanış Aşamaları
Sorunun Cevabı: But
Bütün olan nuar bir buçuk saat ve ya iki saat kadar iyice pişirilmelidir. Etin iyi pişmiş olması yapılan nuar yemeğinin bir o kadar lezzetli olmasını sağlamaktadır. Yemeğin etinin güzel olması taze bir et kullanılması lezzetin arttırmaktadır. İyice pişirilen nuar pişmeye yakın olduğu zamanda doğranmış patates eklenilir. Daha sonrasında doğranmış ve temizlenmiş olan havuç, soğan ve domatesi de ekleyip pişirmeye devam edilmelidir. Eklenen sebzeler etin tadı ve kokusu sinmesi ve az da olsa pişmeye başlaması durumunda bir kevgir yardımı ile tencere içerisindeki etler alınır. Tencereden çıkarılan etler bir borcama koyulur. Kaç kişi ise kişi sayısına ve boyutuna göre kesilmelidir. Sıcak olan etin aralarına kaşar peynirinin birazı eklenilir. Tencerede kalan sebzeler piştikten sonra blendırdan geçirilmelidir. Taneli ve parçalı olmamasına özen gösterilmelidir. Parçalanan sebzeler et ve kaşarın üzerine eklenilir. Üzerine boşluk ve yer kalmayacak bir şekilde kullanılan sebzeler düzenli bir şekilde yayılır. Başka bir tencerede yağı eriterek ardından bir çay bardağı un ile iyice kavrulması gerekmektedir. Un kavrulduktan sonra tenceredeki et suyu ile karıştırılıp beşamel sos hazırlanır. Hazırlanan sos cam borcamın üzerine eklenir ve üzerine kaşar rendelenir. Kaşarlar kızarana kadar pişirilir ve servise hazır hale gelmiş olur.