Fay Hattı Üzerinde İmar Skandalı: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Şok Edici Rapor! Fay Hattı Üzerinde İmar Skandalı: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Şok Edici Rapor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarının emeklilik imkanlarına ilişkin önemli düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı. Yeni düzenlemelere göre, ev hanımları isteğe bağlı sigorta (Bağ-Kur) primleri ödeyerek emeklilik haklarına sahip olabilecekler. Evde çalışan kadınlar, ev işleriyle meşgul oldukları sürece "evde çalışan kadın" olarak tanınacak ve bu sayede emeklilik haklarından yararlanabilecekler.

Bakan Işıkhan, düzenlemelerin beş yıl içinde uygulamaya geçirileceğini açıkladı. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci'nin açıklamalarına göre, ev hanımları isteğe bağlı olarak ödeyecekleri Bağ-Kur primlerinin bir kısmının devlet tarafından destekleneceği belirtildi. Devlet, emeklilik için gereken 7200 prim günü süresince ödenecek 6400 lira 80 kuruşluk sigorta priminin üçte birini karşılayacak. Bu destekle birlikte, ev hanımlarına önemli bir sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri modeli sunulmuş olacak.

Editör: Dilek Nur