Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan sanıklar Tevfik Tepebaşı, Ahmet Doğan ve Atilla Öz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Firari ve Vefat Eden Sanıklar

Firari sanık Mustafa Timurbanga ve duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık M.T.'nin yanı sıra, tutuksuz sanıklardan M.A.Ö.'nün celse arasında hayatını kaybettiği mahkemeye bildirildi. Müştekiler, müşteki avukatları ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık Tepebaşı: "Bu İnşaattan Sorumlu Değilim"

Sanık Tevfik Tepebaşı, savunmasında, depremde yıkılan A Blok'un inşasından sorumlu olmadığını belirtti. Kendini müteahhit olarak tanımlamayan Tepebaşı, "Bu inşaat 1975 deprem yönetmeliğine göre inşa edildi. İnşaatın yapım aşamasının hiçbir yerinde ben yokum. Bu bina, ilgili belediyenin 13 defa denetlemesinden geçmiş. Benim bu binayla bir ilgim yoktur. Ailemle birlikte geçirmem gereken 82. yaşımı cezaevinde geçiriyorum. Uzun bir süredir cezaevindeyim ve sağlığımı kaybettim. Beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı. Diğer sanıklar da önceki beyanlarını tekrarlayarak tahliye talebinde bulundu.

Müştekilerin Acılı İfadeleri

Müşteki Halil Korkmaz, yıkılan A Blok'un enkazında 5 gün boyunca yaşam mücadelesi verdiğini ve yaralı olarak kurtulduğunu söyledi. İki oğlunu ve torunlarını kaybettiğini belirten Korkmaz, binanın yapımında dahli olanlardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Diğer müşteki Duran Hançer de, kardeşini, gelinlerini ve 3 yeğenini kaybettiğini dile getirerek, ilgililerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Valiliği’nden 500 Kişilik İşçi Alımı İlanı: Başvurular İŞKUR Üzerinden! Kahramanmaraş Valiliği’nden 500 Kişilik İşçi Alımı İlanı: Başvurular İŞKUR Üzerinden!

Mahkeme Heyetinin Kararı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

İddianame Detayları

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.