Türkiye genelinden dermatologların katılımıyla düzenlenen "1. İnflamasyon ve Rejuvenasyon" programında, deprem sonrası artan deri hastalıkları ele alındı. Üç gün süren etkinlikte, saç dökülmesi ve diğer deri hastalıkları üzerine yoğunlaşıldı.

Limondan ve Sarımsaktan 30 Kat Daha Güçlü: Kekik Suyu ile Şifa Deposu! Limondan ve Sarımsaktan 30 Kat Daha Güçlü: Kekik Suyu ile Şifa Deposu!

Deri Hastalıklarında Stresin Etkisi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, "Deprem sonrası bölgede eskiden sık gördüğümüz deri hastalıklarının isimleri değişti. Stresin tetiklediği yeni hastalıklar ortaya çıktı" dedi. Özellikle vitiligo, sedef ve saç dökülmesi gibi hastalıklarda ciddi bir artış gözlemlendi.

Artan Hastalıklar ve Güncel Tedaviler

Dr. Öztürk, "Stresin hayatımızdaki deri hastalıklarını nasıl tetiklediğini ve deprem sonrası ortaya çıkan alerjenlerin alerjik hastalıkların artmasına neden olduğunu görüyoruz. Egzama, ürtiker ve vitiligo gibi hastalıkların görülme sıklığı arttı. Türkiye'den gelen yaklaşık 200 dermatolog ve 20'den fazla ilaç firması, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle bu artışa çözüm bulmak için çalışıyoruz" dedi.

Destek ve Çözümler

Dr. Öztürk, deprem sonrası artan hastalıklarla başa çıkmak için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını ve eski sağlıklı günlere dönmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Toplantıda, bilimsel veriler ve yeni tedavi yöntemleri üzerine de tartışmalar yapıldı.