Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artışla mücadele ettiğini belirtti. Mayıs ayı enflasyonunun yıllık bazda %75,45 olarak açıklandığını ve bu durumun vatandaşların alım gücünü olumsuz etkilediğini vurguladı. Ekonomide yavaşlama sürecine girileceğini ifade eden Şimşek, bu durumun üretimde daralmaya ve dolayısıyla işsizlik artışına neden olabileceğini söyledi.

Akaryakıta Yeni Zam Dalgası: Otogazın Litre Fiyatı 23 Lira Olacak! Akaryakıta Yeni Zam Dalgası: Otogazın Litre Fiyatı 23 Lira Olacak!

Asgari ücret konusunda ise Şimşek, bu yılın başında yapılan %49'luk artışın reel olarak gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'deki asgari ücretin diğer gelişmekte olan ülkelere kıyasla yüksek olduğunu savundu ve "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Ancak bu artışların, diğer mali zorluklarla birlikte dar gelirli vatandaşların durumunu iyileştirmediğini de ekledi.

Şimşek ayrıca, son günlerde gündeme gelen yurt dışı çıkış harç pulu zammıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. 23 yaşına kadar öğrencilerden bu harcın alınmadığını belirterek, "Yurt dışına zaten durumu olanlar gidiyor. Durumu olmayanlar gidemiyor. Bu konuda bir talep olursa, niye durumu olmayandan almayalım ki?" şeklinde konuştu.