Balta'nın açıklamasına göre, Kahramanmaraş'ın Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Elbistan ve Pazarcık ilçelerindeki konutlara yönelik içme ve kullanma suyu temini için planlama ve proje çalışmaları hızla devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta Demiryolu Projesi İçin Kamulaştırma Kararı! Kahramanmaraş'ta Demiryolu Projesi İçin Kamulaştırma Kararı!

DSİ olarak depremin hemen ardından arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek verdiklerini belirten Balta, su temini için depolama, sulama ve içme suyu çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini ifade etti. Şu anda inşaat çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiğini ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yapımına başlanan konutların içme ve kullanma suyu temini çalışmalarını hızla ilerlettiklerini vurguladı.

Balta, projenin tamamlandığında 64 bin 208 kişiye musluklardan saniyede 273 litre içilebilir su temin edileceğini söyledi. Bu yılın sonunda tüm konutlara su ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Balta, projenin kapsamında toplamda 19 bin 250 metre polietilen, 64 bin 910 metre çelik borulu isale hattı, 143 küçük sanat yapısı, 13 depo ve 7 terfi merkezi inşaatının yanı sıra 19 derin sondaj kuyusu açtıklarını da ekledi.