Kahramanmaraş’ta Oyun Kazası: Kafası Korkuluklara Sıkışan Çocuk Kurtarıldı! Kahramanmaraş’ta Oyun Kazası: Kafası Korkuluklara Sıkışan Çocuk Kurtarıldı!

Muhtar Atilla Erimhan, toplantıda yaptığı konuşmada, deprem öncesi mahallede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını hatırlatarak, depremle birlikte mahallenin büyük zarar gördüğüne dikkat çekti. Erimhan, "Kahramanmaraş bir külek yoğurt ise yüzünün kaymağı Divanlı'dır, o nedenle işe Divanlı'dan başlamak lazım. Siz daha önce mahallemizi gezdiniz, sizin bakanlığınız döneminde mahallede hareketli günler yaşanıyordu. Şimdi ise karanlık şehir oldu mahallemiz. Kahramanmaraş ayağa kalkacaksa Divanlı önce ayağa kalkmalıdır," ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum ise, Divanlı Mahallesi'ne özel önem vereceklerini belirterek, "Depremi siyaset üstü görerek tüm sivil toplum örgütleri ve muhalif belediye ile süreci hep birlikte yönetmek istiyoruz. Depremi siyasi malzeme yapmayacağız. 6 Şubat depreminden bugüne başlattığımız konutların sayısı 276 bine ulaştı. Yerinde dönüşüm ile ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de gerçekleştiriyoruz. O günlerde burada hep birlikte mücadele ettik ve bir seferberlik ruhuyla adeta milli mücadeledeki o ruhu yeniden ortaya koyduk. Bu çok önemli bir duruştu. Alacağımız kararlarla birlikte inşallah hep birlikte yapılması gereken işleri Sayın Cumhurbaşkanımızın her afette gösterdiği, verdiği sözleri tutan anlayışla biz de bize düşen görevleri tek tek yerine getireceğiz. Kahramanmaraş en kısa zamanda ayağa kalkacaktır," dedi.

Editör: Dilek Nur