Baki, “Beklediğimiz artçı henüz gerçekleşmedi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 6 ile 6,6 büyüklüğünde bir artçı deprem bekleniyor. Bu büyüklükte bir deprem yaşanırsa bölge uzun süre rahatlayacaktır" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 09.31'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Gaziantep, Adana ve Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta bir kişi serinlemek için girdiği suda boğuldu Kahramanmaraş’ta bir kişi serinlemek için girdiği suda boğuldu

"6,6 Büyüklüğünde Bir Deprem Bekleniyor"

İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Baki, “Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasındaki blok hâlâ yerine oturmadı. Bu süreçte artçı depremler devam edecek. 6 ile 6,6 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanması durumunda bölgedeki gerilim büyük oranda azalacaktır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, her duruma karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Baki, gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti.

Editör: Dilek Nur