6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan bu projeyle, şehrin yeniden canlandırılması ve dirençli bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.

Yeni Kahramanmaraş’ın inşası için TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle yürütülen çalışmalar, Azerbaycan Mahallesi, Hükümet Bulvarı, Trabzon Caddesi, Müftülük Meydanı, Cahit Zarifoğlu Caddesi, Zübeyde Hanım Bulvarı ve Ebrar Sitesi gibi önemli bölgelerde devam ediyor. Toplamda 4 binden fazla yaşam alanı ve iş yerinin inşaatı sürerken, büyük ölçüde tamamlanan konutların kısa süre içinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Kentsel Tasarim Alanlari 8-2

“Şehrimizin Kalbinde Yeni Bir Yaşam Filizleniyor”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, projenin önemini vurgulayarak, "6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde şehrimizi yeniden inşa etme sürecine girdik. Bakanlıklarımız ve paydaş kurumlarımız iş birliğiyle Kahramanmaraş adeta bir inşaat sahasına dönüştü. Kentsel Tasarım Projesi, şehrimizin kalbinde yeni bir yaşamın filizlenmesini sağlıyor. Bu çalışmalar, sadece binaları değil, umudumuzu da yeniden inşa ediyor," dedi.

Kentsel Tasarim Alanlari 2-1

“20 Binin Üzerinde Konut ve İş Yeri Teslim Edildi”

Tekirdağ Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Tadını Çıkarın Tekirdağ Yamaç Paraşütü ile Gökyüzünün Tadını Çıkarın

Başkan Görgel, 6 Şubat depremlerinin ardından 20 binden fazla konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. "Şehrimizde şu ana kadar 20 bin 764 konut ve iş yeri vatandaşlarımıza teslim edildi. Yıl sonuna kadar 11 bin 501 yeni konut daha hak sahiplerine verilecek. Altınova Mahallesi’nde yeni bir uydu kent kurulacak. İsa Divanlı Mahallesi’nde ise 1.162 konut ve iş yerini kapsayan projenin ihalesi 4 Kasım’da gerçekleştirilecek," ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın yeni bir geleceğe adım atmak için Bakanlıklarla birlikte yürütülen bu yoğun çalışmalar, vatandaşların normal yaşama dönmelerini sağlamak amacıyla kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Editör: Dilek Nur