CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, AKP hükümetini eğitim, sağlık ve tarım alanlarında başarısız bulduğunu belirterek, "20 yıldan fazla süredir ülkeyi yöneten AK Parti hükümeti, sağlıktan tarıma, ekonomiden eğitime birçok alanda ciddi tahribatlar yaratmıştır" dedi.

Tarım ve Çiftçinin Durumu Endişe Verici

Ateş, tarım ve çiftçinin durumuna ilişkin endişelerini dile getirerek, "Tarım ve çiftçinin durumu içler acısı. Herhangi bir çiftçiye gidip sorun, bin ah işitirsiniz. Ekonominin durumu zaten ortada, anlatmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Can, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti İYİ Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Can, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

Sağlık Sektöründe Büyük Eksiklikler

Sağlık sektöründeki sıkıntılara da dikkat çeken Ateş, "AK Parti'nin en çok övündüğü konulardan biri olan sağlık sektöründe Kahramanmaraş'ta tam teşekküllü bir hastane yok. Deprem bölgesi olan bu şehirde vatandaşlar düzgün sağlık hizmeti alamıyor" diye konuştu.

Eğitim Sistemindeki Çöküş

Eğitim sistemindeki sorunları vurgulayan Ateş, "Eğitim, AK Parti'nin en başarısız olduğu alanlardan biri. Ülkemizde eğitim sistemi adeta yapboza döndü. Atanamayan öğretmenler, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olarak ayrıştırılan öğretmenler ve eğitim kalitesinin düşmesi her geçen gün vatandaşları daha fazla mutsuz etmektedir" dedi.

CHP'nin Eğitim Maratonu

CHP'nin Ankara'da düzenlediği 24 saatlik eğitim çalışma maratonundan bahseden Ateş, "Bu eğitim çalıştayında birçok alanda uzman isimler ve CHP liderleri, eğitimle ilgili düşüncelerini ve önerilerini paylaştı" dedi. CHP'nin eğitim alanındaki sorunları çözmek için kararlı olduğunu vurgulayan Ateş, "Eğitimin niteliğini artırmak ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için daha iyi bir eğitim sistemi kurmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye ekledi.

Editör: Dilek Nur