Başkan Ateş, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesini eleştirdi ve bu rakamın açlık sınırının çok altında olduğunu vurguladı. 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan eden AKP iktidarının açıkladığı maaş artışının yetersiz olduğunu belirten Ateş, AKP döneminde küçük bir grubun zenginleşirken, milyonlarca yurttaşın yoksullaştığını ifade etti.

Karatutlu: '6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Öncesi İhmal Var' Karatutlu: '6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Öncesi İhmal Var'

"Yurttaşlarımız Geçinemiyor"

Başkan Ateş, milyonlarca emeklinin en temel insani ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, şu şekilde devam etti: “22 yıllık iktidarlarında yoksulluk derinleşti. Çünkü AKP’nin odağında emek yok. Cumhuriyet Halk Partisi, ‘geçim yoksa seçim var’ uyarısını meydanlarda açıkladı. Milyonlarca yurttaşımız geçinemiyor. Öncelikli hedefimiz, emekli maaşının açlık sınırının altında kalmamasıdır. Devlete yük olarak gördükleri emekli yurttaşımız, hayatlarının en güzel yıllarını bu ülkeye değer katarak geçirdi. Bugün onların insanca, onurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak maaş için kaynak var. Yeter ki tercih emekten, emekliden yana olsun. Emekli hakkını sandıkta alacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hak temelli ve kapsayıcı bir anlayışla sorunları çözüme kavuşturacağız."

Editör: Dilek Nur