Başkan Fırat Görgel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC’de Buluştu Başkan Fırat Görgel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC’de Buluştu

Köroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'nun etkin bir şekilde uygulanmaması gibi politik tercihlerin kadınların hayatını tehdit ettiğini vurguladı.

"Kadın Cinayetlerindeki Artış, Politik Bir Tercihin Sonucudur"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Lutfiye KÖROĞLU, kadın cinayetlerinde ve kadına karşı şiddetteki artışın tesadüf olmadığını belirterek, bunun siyasi bir tercih ve anlayışın sonucu olduğunu söyledi. "Kadınların evde, işte, sokakta, yurtta can güvenliğini sağlayamayan; bu ülkeyi kadınlara yaşarken zindan edenler, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkanlar ve 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'nu uygulamayanlardır. Kadınların hayatı üzerinde oynanan bu tehlikeli oyunları asla kabul etmeyeceğiz." dedi.

"Cezasızlık Politikaları Kadınları Hedef Haline Getiriyor"

Köroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin cezasızlık politikaları ve "iyi hal" indirimleri ile ülkeyi kadınlar için yaşanmaz hale getirdiğini vurguladı. "22 yıllık iktidarlarının sonunda, kadınları korumayan, şiddeti önlemeyen politikalarıyla kadınların hayatını tehdit eden bir düzen yaratıldı. Kadını aşağılayan, hor gören zihniyetinizde boğulacaksınız. Bu ülkeyi kadınlar için güvenli bir yer haline getireceğiz ve tüm bu hukuksuzluklarla mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Derhal İstifaya Davet Ediyorum"

KÖROĞLU, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da vahşice katledilen iki kadının acısını hatırlatarak, bu olaylar yaşanırken "Teknofest" paylaşımı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı sert bir şekilde eleştirdi. "Caniler sokakta kadınlara tacizde bulunurken, onları vahşice katlederken halkın gündemiyle hiçbir ilgisi olmayan bir İçişleri Bakanı, bu görevde nasıl kalabilir? Kadınlar öldürülürken gözleri başka tarafa çevrilen, halkın güvenliği konusunda sorumluluk taşımayan bu bakanı derhal istifaya davet ediyorum. Kadınların can güvenliği, bu ülkenin birinci önceliği olmalıdır!" dedi.

"Kadınların Hayatı ve Güvenliği İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Lutfiye KÖROĞLU, kadınların can güvenliğini sağlamak için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. "Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınların haklarını, yaşam güvenliğini ve eşitliğini savunmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda kadınların huzur içinde yaşayabileceği bir gelecek kurmak için mücadelemiz sürecek. Şiddeti besleyen her türlü politika ile mücadele edecek ve kadınların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız." dedi.

Başkan KÖROĞLU, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm yetkililere çağrıda bulunarak, bu konuda acil ve etkili adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: Editör 46