Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırı sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından kapsamlı bir inceleme başlatıldı. Olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla müfettiş görevlendirmesi yapıldığı duyuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, saldırının detaylı şekilde incelenmesi için 4 Mülkiye Başmüfettişi ile 4 Polis Başmüfettişi’nin görevlendirildiği belirtildi. Ayrıca İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin gelişmelerin ardından hızla Kahramanmaraş’a hareket ettiği ifade edildi.

Soruşturma çok yönlü sürüyor

Olayla ilgili adli sürecin de eş zamanlı olarak yürütüldüğü bildirildi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde görevlendirilen savcıların olay yerinde incelemelerini sürdürdüğü kaydedildi.

Ankaralı İş İnsanına Kahramanmaraş Depremi Mağduru Çocuğa Tacizden Hapis Cezası!
Ankaralı İş İnsanına Kahramanmaraş Depremi Mağduru Çocuğa Tacizden Hapis Cezası!
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerlemesi için yayın yasağı kararı alındığını vurguladı. Bu kapsamda medya kuruluşlarının sürecin gizliliğine özen göstermesi gerektiği ifade edildi.

Resmi açıklama: Süreç titizlikle yürütülüyor

Bakanlık açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı, yaralılar için ise acil şifa dilekleri iletilirken, soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin bilgilendirmenin yalnızca yetkili makamlarca yapılacağı belirtildi.